Het maakt niet uit of je al jaren een eigen bedrijfje hebt, of dat je net begint, het kan lastig zijn om alles zelf te regelen. Er zijn een heleboel zaken waar je voor moet zorgen zoals het bijhouden van de administratie en het afhandelen van klachten. Deze tijd zou je ook kunnen gebruiken om je bedrijf te laten groeien en meer klanten binnen te halen. Een extra paar handen kan je helpen de stress van deze dagelijkse taken weg te halen. Maar iemand in dienst nemen is te duur. Hier komt een Virtual Assistant kijken.

Maar wat is een Virtual Assistant nu precies? Zij zijn de perfecte, betaalbare oplossing om je bedrijf te laten groeien. In dit artikel laat ik zien wat een Virtual Assistant allemaal voor je kan betekenen.

Wat is een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant is een vakkundige professional. Zij kan op afstand helpen met het runnen van je bedrijf. Een Virtual Assistant kan zelfstandig een breed aantal taken uitvoeren. Zoals vergelijken van verschillende leveranciers, e-mail afhandeling, social media bijhouden en het inboeken van facturen. Zolang je jouw Virtual Assistant goede richtlijnen geeft kan ze je helpen je bedrijfsdoelen te halen.

Het maakt niet uit of je net begonnen bent, of al duizenden euro’s winst maakt per maand. Een Virtual Assistant is een betaalbare oplossing.

Waar kan een Virtual Assistant je mee helpen?

Wanneer je een bedrijf hebt is het belangrijk om te focussen op de zaken die je bedrijf laten groeien. De core business. Hier is je bedrijf om begonnen. Dit vind je leuk om te doen en haal je energie uit. Maar al die andere zaken moeten ook gebeuren. Hieronder zet ik uiteen waar een VA je mee kan helpen:

Business management support

Leverancier selectie, artikelen bestellen, afspraken met klanten maken, afhandelen van mail. Al die dingen die er even ‘bij’ komen als je een bedrijf hebt, maar stiekem best wat tijd in beslag nemen.
Met de juiste richtlijnen kan een Virtual Assistant deze taken van je over nemen.

Sales support

Een Virtual Assistant kan contact onderhouden met je klanten. De klachten afhandelen. Vragen van klanten beantwoorden. Offertes opvolgen. Alles om je klanten een goed gevoel te geven over jouw bedrijf.

Financieel support

Die administrate kan zo veel tijd in beslag nemen. Tijd die je ook in de core business kan steken. Laat deze routinematige handelingen over aan je Virtual Assistant. Facturen inboeken, debiteuren- en crediteurenbeheer, budgetbewaking, een VA kan deze taken van je overnemen.

Ja, ik wil een Virtual Assistant!

Neem eens een kijkje op www.cyberassistant.nl voor de mogelijkheden.
Het intakegesprek is altijd gratis, hierin bespreek je wat een Virtual Assistant voor jou kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *